FIND ZONTA

Zonta har klubber overalt i landet. Klik på klubber og læs mere om den klub, der er tættest på dig.

Persondatapolitik

Festreception

Zonta-medlemmer af de fire københavnerklubber har arbejdet sammen om de store velgørenhedsprojekter Lop de Lux i Skovshoved Havn, der indbragte 52.000 kr. og Walk & Talk på Frederiksberg, der indbragte 12.097 kr.

De fire klubber har sammen valgt at støtte Oceans of Hope, der gennemfører sejlads for kvinder, der lever med sclerose.

Onsdag den 14. november overrækkes donationen til Oceans of Hope ved en festrecetion på Skovshoved Havn 9 kl. 17.30-20.

 

Læs programmet for receptionen her!

Forside kvinden DK

Gaver & Godter i Roskilde

Det er tid til Zonta Roskildes julemarked. Du finder det søndag den 25. november kl. 10-15 på Sct. Ibsvej 19 i Roskilde.

 

 

ET NETVÆRK AF KVINDER

Zonta er en af verdens førende kontakt- og serviceorganisationer for kvinder. Zonta styrker kvinder overalt i verden gennem serviceprojekter og er talerør for kvinders rettigheder.

Læs mere om os på siderne her.

FAKTA BOKS OM ZONTA

Zonta er et lokalt netværk, der giver globalt udsyn

Familie- og skolemennesket Aase Schmidt fra Zonta Næstved er ny landsformand for Zonta Danmark.

Aase Schmidt fra Næstved står i spidsen for Zonta Danmark i perioden 2018-2020

Aase Schmidt, der afløser Lisbeth Løvenov på posten som landsformand, er kendt som lærer, skoleleder og skolechef, og hun har altid været optaget af pigers og kvinders ligestilling. En interesse, som blev præget i barndommen af en mor, der syntes, at det var uretfærdigt, når kvinder ikke fik muligheden for at udfolde deres potentiale.

 

  • Jeg har altid haft behov for at ytre mig om retfærdighed og lige forhold for alle. Den stemme er der også brug for både i Danmark og ude i verden. I Danmark er der stadig ikke så mange kvinder på direktionsgangene og i ledende stillinger, som der burde være, men vi har mulighederne for at gøre noget ved det. Ude i den 3. verden er det ikke helt så nemt. Det ved jeg blandt andet fra min tid som ulandsfrivillig i Zambia. Der har kvinderne ikke de samme frie valg, som vi, men derude er der også stærke kvinder, og det er dem, vi skal bygge på, siger Aase Schmidt om sit kommende arbejde som landsformand.

Zonta er et internationalt netværk, der er organiseret i lokale klubber, hvor kvinder i ledende positioner mødes både for at netværke på tværs af fag, erfaringer og kompetencer men også for at samle penge ind, der kan doneres videre til kvindeprojekter. Aase Schmidt blev medlem af Zonta Næstved i sin tid som skolechef i Næstved Kommune.

 

  • Jeg kendte ikke Zonta på det tidspunkt men fandt ud af, at styrken i Zontas netværk er, at her støtter vi både de kvinder, der har et behov, men vi er også med til at motivere de stærke, seje, unge kvinder i at fortsætte deres karrierevej, så det en dag selv bliver lysende eksempler og vidnesbyrd om, at kvinder kan og vil, siger Aase Schmidt.

Klubben i Næstved har støttet foreningen Girltalk, der er en frivillig chat- og rådgivningstjeneste til udsatte piger og unge kvinder mellem 15 og 24 år. Der gives også fast støtte til byens kvindekrisecenter. Internationalt arbejder Zonta sammen med FN om at beskrive en række projekter, som FN driver. Men derudover har Zonta også flere legater, som hvert år uddeles til unge kvinder, som har vist lederpotentiale, dygtige businessstuderende og kvinder, som beskæftiger sig med rumfart.

 

  • Jeg har stor glæde af det personlige netværk hjemme i klubben, hvor jeg møder kvinder fra alle mulige sammenhænge i Danmark men også det internationale netværk er spændende, for der møder jeg kvinder fra hele verden og oplever, hvor ens vi ser på en lang række emner om kvinder, ligestilling, samfundsforhold, uddannelse og erhverv. Ja. der er meget mere, som binder os sammen end skiller os, siger Aase Schmidt og fortsætter:

 

  • Et vigtigt mål for mig som formand for Zonta Danmark er at skabe en større forståelse bredt i vores område i Danmark for de behov, der er her i vores eget samfund men også at støtte de steder i verden, hvor vi kan være med til at påvirke den store dagsorden. I min periode vil jeg gerne udvikle og styrke udsyn og perspektiv i forhold til globaliserede verden samtidig med, at vi ikke glemmer at vi også har nogen, der har behov for støtte her i Danmark og i lokale sammenhænge.

 

Blandt de projekter, som Zonta International støtter er projektet “Let Us Learn”. Projektet har gennem UNICEF USA fået en million dollars fra Zonta International i projektstøtte, og det betyder, at flere piger får mulighed for at gå i skole og få en uddannelse i et sikkert og beskyttet miljø.

– Det vi gør i Zonta skal have betydning for de piger og kvinder som vi støtter. For mig er Zonta ikke et netværk, hvor jeg tænker på ’Whats in it for me’, men derimod handler det om, hvad jeg kan bidrage med i forhold til andre.