Ny landsformand for Zonta

Tandlæge Lisbeth Løvenov, Holte er ny landsformand for netværks- og serviceorganisationen Zonta Danmark.

Lisbeth Løvenov overtager posten 1. juni efter Ella Schumann og bliver dermed formand for 21 danske klubber og 578 medlemmer, blandt andet den helt nye Greve Zonta Klub, der netop er stiftet her i maj.

“Her i Danmark har vi ikke de store problemer med kvinderettigheder og ligestilling. Det er i udlandet, de store opgaver er på det område. Da jeg selv er indenfor sundhedssektoren, så må sundhed være et af de primære områder, hvor vi sætter ind, men jeg er også meget interesseret i at støtte kvinder ved at støtte undervisning og uddannelse”, siger Lisbeth Løvenov.

“Uddannelse er den eneste måde at fremme kvinders stilling. Lidt småpenge her og der til projekter nytter her og nu, men på lang sigt skal kvinder selv i gang, og der er Zonta god til at motivere og inspirere. Det handler om at være med til at skabe en ligeværdig tilværelse for mænd og kvinder”, fortæller Lisbeth Løvenov om sit engagement i Zonta.

Lisbeth Løvenov er medlem af Zonta Klub København I. Hun er selvstændig tandlæge og har desuden en akupunktørklinik i hjemmet i Holte.

Posten som landsformand er tidsbegrænset til to år. Ved formandsskiftet overtager Aase Schmidt, fra Næstved Zonta Klub posten som vicelandsformand.

Lisbeth-Løvenov
Lisbeth Løvenov er ny landsformand for Zonta Danmark.