AEFellowSagharHosseinisianaki

kort_danmark

FIND ZONTA

Zonta har klubber overalt i landet. Klik på klubber og læs mere om den klub, der er tættest på dig.

Internationale

WOMEN IN TECHNOLOGY SCHOLARSHIP

Legatet kan søges af kvinder, der studerer eller arbejder inden for informationsteknologi, datalogi eller relaterede teknologiske områder. Legatet gives til kvinder, der har et fremragende potentiale, og som via legatet vil kunne opnå øget uddannelse, karrieremuligheder eller ledende roller inden for det informationsteknologiske område.

Legatet for 2020 opslås i februar/marts.

Legatet kan ansøges gennem en af disse fire danske Zonta-klubber, hvor der findes ansøgningsskema og nærmere information om legatet. Klik på den Zonta-klub, der ligger tættest på din bopæl:

Hver af disse fem Zonta-klubber har et klub-legat på:

· 3.000 kr. til den bedste ansøger i Zonta-klubben.

Blandt de danske Zonta-klubbers legatvindere udvælges den bedste ansøger, der går videre til det internationale niveau, hvor der vil blive uddelt disse legater:

· 2.000 USD til den bedste ansøger i Zonta Distrikt 13 (Danmark, Island, Litaun og Norge)

· 8.000 USD til de seks bedste ansøgere på verdensplan.

Dette Zonta-legat er helt ny og uddeles for første gang i 2019 for at medvirke til at skabe en verden, hvor kvinder og mænd er lige repræsenteret og har lige muligheder for at have en aktiv rolle i informationsteknologi og teknologisk udvikling.

 

Amelia Earhart Fellowships
Der uddeles hvert år 30 internationale legater hver på 10.000 USD til kvinder, der efter universitetseksamen fortsætter studier i aerospace relaterede videnskaber og ingeniørvidenskaberne. Legatet blev stiftet i 1938 til ære for den berømte pilot og Zontian  Amelia Earhart. Læs mere her.

Jane M. Klausman Women in Business legater
Der uddeles 32 distriktspriser på hver 2.000 USD, og 6 internationale priser på hver 8.000 USD. Vinderen af distriktsprisen går automatisk videre til bedømmelse mhp. yderligere at få den internationale pris. Den danske kandidat til distriktsprisen får også en dansk pris.
Legaterne gives til dygtige, ambitiøse og målrettede studerende, der er på mindst 2. år af en videregående business-uddannelse, men endnu ikke færdige med deres Master grad.
Legatet blev stiftet i 1998 gennem en generøs arv fra Jane M. Klausman, medlem af Zonta Syracuse, New York, USA. Læs mere om legatet her.

Legatet skal søges gennem Zonta Danmark: Ansøgningsskema Jane M. Klausman 2020

Ansøgningsfristen er den 31. maj 2020.

Spørgsmål vedr. scholarship og evt. spørgsmål vedr. referenceklub kan rettes til Udvalg vedr. legater til videregående uddannelser c/o Ane Hejlskov Jacobsen, mail ane@hejlsov-jacobsen.dk eller Birthe Jastrup mail: jastrup@privat.dk

Ansøgningen sendes til den lokale zontaklub .

Young Women in Public Affairs Awards

UNGE KVINDER I PUBLIC AFFAIRS AWARDEES


Der uddeles hvert år en  pris i hvert af Zonta’s distrikter på hver 1.500 USD og 10 internationale priser på hver 4.000 USD. Priserne tildeles unge kvinder i ungdomsuddannelserne, der har vist lederevner i skole, lokalsamfund eller organisationer. Legatet er stiftet i 1990 af daværende Zonta International President Leneen Forde. Læs mere her.

Prisen blev etableret i 1990 af tidligere formand for Zonta International Leneen Forde, Young Women in Public Affairs Award anerkender unge kvinder mellem 16 og 19 år, som har demonstreret lederskabsevner og samfundsmæssigt engagement fx gennem frivilligt arbejde. Programmet gennemføres lokalt, regionalt og internationalt.

Ansøgningsskema 2020 findes her

Ansøgningsfrist 8. marts 2020.

Spørgsmål vedr YWPA og ansøgningsprocessen i Danmark kan rettes til Legatudvalget legat.zonta@gmail.com

Ansøgningskemaet sendes til den lokale zonta klub