Nyheder

Zonta Roskildes Banko & Bobler blev en kæmpesucces.

Zonta Roskildes Banko & Bobler blev en kæmpesucces.

 

Der var totalt udsolgt til Zonta Roskildes store Banko & Bobler arrangement i fredags, som samlede 600 mennesker til en festlig aften i Osted Hallen. Flere ville gerne have købt billet i ugen op til, men arrangementet kunne ikke rumme flere mennesker.

Det var første gang Zonta Roskilde afholdt Banko & Bobler og det er derfor med stor tilfredshed klubben kigger tilbage på et totalt udsolgt arrangement. De mange deltagere, som havde købt billet til arrangementet, støttede dermed også den gode sag som klubben donerer overskuddet til. FN´s Befolkningsfond (UNFPA) er en af de organisationer, som modtager en donation til deres kamp mod børneægteskaber. Lokale projekter opnår også støtte. Bl.a. får fodboldpigerne fra FC Lejre årgang 2005/2006 en økonomisk donation, så de kan komme på træningslejr. Pigerne deltog også i Banko & Bobler i fredags, hvor de hjalp medlemmerne fra Zonta Roskilde med praktiske opgaver og bød gæsterne velkommen med fakler.

Zonta Roskildes formand, Dorthe Tronier, er overvældet over den store opbakning klubben har mødt. ”Medlemmerne har knoklet hårdt, men uden sponsorer, donatorer og samarbejdspartnere var arrangementet aldrig lykkedes så succesfuldt. Vi er overvældet over den store velvilje og imødekommenhed vi har mødt og alle bidrag, uanset størrelse, er værdifuldt for et arrangement som vores”, udtaler Dorthe Tronier.

Foto- Bo Nymann.

 

Hillerøds borgmester indvier Zonta rose- og staudebed torsdag den 7. november

Torsdag den 7. November klokken 15 indvies Hillerøds nye rose- og staudebed, der ligger ved stien mellem Løngangsgade og Rådhusstræde/Frederiksværksgade i Hillerød.

Rosenbedet er blevet til på initiativ af Zonta Hillerød, men det er kun blevet til virkelighed på grund af velvillig og generøs sponsorstøtte fra:

Anlægsgartner Malmos Landskaber
Klinker Outdoor

Keramiker Helle Nørby

Landskabsarkitekt Helle Nebelong
Hillerød Kommune

Zonta Danmark

 

Rosenbedet indvies torsdag eftermiddag den 7. November kl. 15 af borgmester Kirsten Jensen.

 

”Vi er glade for den blomstrende gave fra Zonta. Vi vil gerne have bynatur – altså byer, hvor vi har fokus på flora, flere varierede blomster og andre planter, og hvor borgerne har mulighed for at sætte deres skønne præg – denne gave fra Zonta passer meget fint med de visioner,” siger borgmester Kirsten Jensen.

 

Zonta fylder 100 år den 8. November og er en netværksorganisation, der arbejder for ligestilling ved at støtte piger og kvinders uddannelse, ved at kæmpe mod vold i familier og ved at styrke piger og kvinders sundhed.

Zonta har også fået opkaldt en rose efter sig. Når man køber en Zonta-rose via webshoppen rosenposten.dk, så går 30 procent af købsprisen videre til Zontas projekter. Her i 100 året for Zonta går de indsamlede midler til et FN-projekt, der har fokus på at undgå børneægteskaber i 14 lande. 

Zonta Hillerød har via Zonta Danmarks 100 års pulje til fejring af jubilæet fået mulighed for at donere et rosenbed til Hillerød Kommune, og kommunen sagde heldigvis ja tak.

I det nye blomsterbed vil der blive plantet 34 af den gule Zonta-rose, foruden 166 stauder og planter af forskellig art.

“Som landskabsarkitekt og medlem af Zonta har det været både meningsfuldt og fornøjeligt at designe et blomsterbed, som er en hyldest til Zontas 100 års jubilæum,” siger landskabsarkitekt Helle Nebelong, der har tegnet rosenbedsprojektet.

 

Fakta om Zonta-rosen:
Navn: Zonta, (synonym udenfor Norden: Easy Going, Harflow)
Forædler: Harkness, England.
Eneforhandler i Danmark er Knud Pedersens Planteskole via  www.rosenposten.dk.
Gul, 50-90 cm høj.
Zonta får 30 procent af prisen i provision for hver solgt rose.
Spørgsmål til Zonta Rosenprojektet: Kontakt Inge-Lise Søbjerg Tel. (+45) 28 69 40 68 – soebjerg@oncable.dk

Fakta om Zonta:
Zonta er et siouxindiansk ord, der betyder ærlig, værdig til tillid.
Zontas logo er dannet af 5 siouxindianske tegn, som tilsammen danner ordet Zonta.
Stien igennem det cirka 10 kvadratmeter store rosen- og staudebed er udformet som et af tegnene. Det, der betyder: “At være enige og knyttet sammen om et bestemt formål”.
Læs mere om logoet her: http://zonta.dk/hvem-er-vi/

Keramiker Helle Nørby har udformet Zonta-logo-klinken, der   nedlægges i stien ved rosenbedet:

Der var ikke tvivl i mit sind, da jeg modtog en forespørgsel om at støtte Zontas nye rosenhave med en LogoKlinke.
Jeg synes, at kvinde-netværket Zonta udfylder en meget vigtig og verdensomspændende mission i at støtte kvinder både professionelt og privat. Verden har brug for flere kvinder i erhvervslivet, kvindelige beslutningstagere og iværksættere,” siger Helle Nørby.

Zonta Club of CPH Multicultural inviterer til fejring af ‘Zonta 100 Years’

 

Unpacking Gender Equality

Mandag den 18. november 2019 kl. 17:30-20:30

Mødesalen, Frivilligcenter Gentofte, Hellerupvej 24, 2900 Hellerup

(Nærmeste S-tog station er Hellerup S-togstation)

 

Kira Appel and Hannah Ziadeh will engage us in an interactive dialog about ups and downs in gender equality in Denmark and internationally and will help us identify what steps Zonta has to take to contribute significantly to achieve gender equality.

– Kira Appel, Deputy Head, The Danish Department for Gender Equality

– Hanna Ziadeh, Researcher, Danish Institute for Human Rights

 

Arrangementet foregår på engelsk – se nærmere på cph-multicultural.zonta.dk/events/unpacking-gender-equality

 

Alle interesserede er MEGET velkomne!

 

Tilmelding og betaling

Tilmelding sker ved at indbetale 50 kr. pr deltager via Mobile Pay på 22754420 (Maria J.L. Østergård) senest den 12. november 2019. Mærk betalingen med ’Zonta CPH Multicultural’. Send også venligst en SMS på 22754420 med navn(e) på deltagerne samt Zonta-klub.

Bespisning er inkluderet i prisen, og drikkevarer kan købes.

 

Vi glæder os til en spændende aften med oplæg, debat og networking!

Mange Zonta-hilsner

Zonta CPH Multicultural

Zonta Sønderborg fejrer kvinder med fest på slottet

Tag dine veninder med til en festlige aften i Riddersalen på Sønderborg Slot med lækker mad, vin, underholdning og et brag af et bankospil, med store præmier. Overskuddet fra aftenen går til projektet STOP Børneægteskaber!

Billetterne koster 425 kr. + gebyr og købes HER

Inkluderet i billetprisen er en velkomstdrink, stor tapastallerken og lækker dessert leveret af Keller og Co og vin til maden leveret af Wohlenberg samt masser af underholdning, herunder oplæg med aftenens hovedtaler, Natasha Al-Hariri, direktør for Dansk Flygtningehjælps Ungdom (DFUNK)

Program for aftenen:
Kl. 18:30
Dørene åbnes – velkomstdrink i forhallen

Kl. 19.00 – 21:00
Middag med masser af spændender underholdning herunder oplæg ved Natasha Al-Hariri

Kl. 21:00 – 21:30
Baren åbner og der er salg af bankoplader

Kl. 21:30 – 22:30
Banko spil med fede præmier – vind en håndværker for en dag, en make over hos frisøren eller flybilletter med Alsie Express

Kl. 23:00
Arrangementet slutter

For eventuelle spørgsmål vedrørende arrangementet send en mail til zontasonderborg@gmail.com

 

Zonta Thy holder Pink Party for kvinder i Thy og på Mors den 8. november

Festlig velgørenhedsaften, hvor al overskuddet går til kvindekrisecentrene i Holstebro og Aalborg.

Tag dine veninder, kusiner, mor, mostre, tanter, kvindelige kollegar, medlemmer af strikkeklubben, mødregruppen, kvinder i løbeklubben med til årets brag af en kvindefest.

For kun 375 kr. støtter du et rigtig godt formål.

Du får til gengæld:

Pink bobler, lækker mad, bingoplader med mulighed for fantastiske gevinster, underholdning, en lille goddiebag, hyggesnak, skøn musik af dj “Jimmy Star” og masser af latter.

Drikkevarer kan købes til favorable priser.

Obs! Hvis I er en gruppe, derønsker at sidde sammen, anbefaler vi, at billetterne købes samlet.

Køb billetter her: zontathy.nemtilmeld.dk

– senest den 1/11

Pink Party foregår i Teutonersalen, Thisted Gymnasium, Ringvej 32, 7700 Thisted

Kvinder & Kunst den 5. – 6. oktober i Hillerød

68 kvindelige kunstnere og kunsthåndværkere er klar til at udstille på Kvinder & Kunst i Hillerød den 5. – 6. oktober.

  • Kvinder & Kunst er en begivenhed, som mange ser frem til – man kan se på en masse spændende kunst, samtidig med at man støtter et fantastisk formål med at hjælpe kvinder i Danmark og internationalt, siger Lene Hjermind, der er formand for Zonta Hillerød.

Det er Zonta Hillerød, der for 13. gang inviterer til Kvinder & Kunst. Udstillingen foregår i FrederiksborgCentret, Milnersvej 39, 3400 Hillerød i weekenden den 5. og 6. oktober klokken 10-16.

  • Kvinder & Kunst stables på benene af et netværk af frivillige engagerede kræfter, som alle arbejder for det samme formål – at støtte kvinder. Der arbejdes hårdt for at skabe nogle gode rammer, og det er dejligt at mærke, at både kunstnere og publikum ser frem til denne begivenhed hvert år, siger Lene Hjermind.

Som tidligere år vil der være en hyggelig café og et lotteri, hvor præmierne er sponsoreret af butikker og forretningsdrivende fra Nordsjælland samt de udstillende kunstnere.

Udstillingen åbnes lørdag kl. 11 af formand Lene Hjermind.

  • Zonta fylder 100 år den 8. november 2019. Det er fantastisk at være en del af en international organisation, som har arbejdet for at gøre en forskel for kvinder i 100 år, samt at vide at man faktisk er med til at gøre en forskel for kvinderne, slutter Lene Hjermind.

Menneskerettighederne er fundamentet, når Zonta arbejder for at forbedre kvinder og pigers muligheder både lokalt og internationalt. Siden 1923 har Zontas klubber over hele verden doneret 40,9 millioner dollars til dette formål gennem projekter indenfor uddannelse, sundhed, økonomi og muligheder i samfundet blandt andet i samarbejde med FN.

Fakta om årets donation:

I år er det besluttet at donere penge fra Kvinder & Kunst til Zonta International’s indsats mod børneægteskaber i de 12 lande: Bangladesh, Burkina Faso, Etiopien, Ghana, Indien, Mozambique, Nepal, Niger, Sierra Leone, Uganda, Yemen og Zambia.

BANKO & BOBLER

Banko & Bobler

STØT ET GODT FORMÅL

Fredag den 1. november 2019 kl. 18.30-23.00

Osted Hallen, Langetoften 25, Osted, 4320 Lejre

Tag vennerne med til en festlig aften og støt et godt formål

– Zonta Roskilde afholder stort bankospil og donerer overskuddet fra arrangementet til lokale projekter og kampen mod børneægteskaber via UNFPA (FNs befolkningsfond).

Billetterne koster 250 kr. og købes på zontabilletten.dk 

For dette beløb får man en let tapas-anretning til en person, et glas bobler og to bankoplader. Der vil være levende musik, og man kan naturligvis købe ekstra bankoplader og drikkevarer i løbet af aftenen.

Bemærk, hvis man er en gruppe venner, veninder, kolleger, familie, som gerne vil sidde samlet ved samme bord, skal billetterne til hele gruppen købes samlet af én person (I vælger selv det antal I ønsker).

Læs mere på Zonta Roskildes hjemmeside under Banko & Bobler.

Følg Zonta Roskilde på Facebook og Instagram, så er du hele tiden opdateret.