Nyheder

Walk & Talk i Frederiksberg Have

Kom og gå med og støt samtidig en god sag.

Alle er velkomne. Tag venner, veninder og familien under armen til en hyggelig gåtur.

Kbh I, Kbh II, Kbh III og Frederiksberg arrangerer i fællesskab rundvisning på Frederiksberg Slot, gåtur i Frederiksberg Have og efterfølgende frokost i M. G. Petersens Familiehave.

Dagen indledes af Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj, ligesom en række kendte personer bakker op om arrangementet.

Overskuddet går til Mercy Ships.

Det hele foregår den 27. august fra kl. 10.30. Læs mere her. Eller gå direkte til Zontabilletten.dk, hvor du kan købe billetter og læse mere om programmet.

Vi glæder os til at se rigtig mange på dagen.

Walk & Talk i Frederiksberg Have

Kom og gå med og støt samtidig en god sag.

Alle er velkomne. Tag venner, veninder og familien under armen til en hyggelig gåtur.

Kbh I, Kbh II, Kbh III og Frederiksberg arrangerer i fællesskab rundvisning på Frederiksberg Slot, gåtur i Frederiksberg Have og efterfølgende frokost i M. G. Petersens Familiehave.

Dagen indledes af Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj, ligesom en række kendte personer bakker op om arrangementet.

Overskuddet går til Mercy Ships.

Det hele foregår den 27. august fra kl. 10.30. Læs mere her. Eller gå direkte til Zontabilletten.dk, hvor du kan købe billetter og læse mere om programmet.

Vi glæder os til at se rigtig mange på dagen.

Zonta og Soroptimisterne sammen om støtte til KVINFO

KVINFO udøver en unik indsats for at skaffe og formidle viden samt facilitere dialog i skoler og andre platform om køn, ligestilling og rettigheder med fuld respekt for kultur og historier.

KVINFOs mentornetværk bidrager til en bedre integration af udenlandske kvinder i det danske samfund.

KVINFO spiller også en vigtig rolle, når statistik og fakta om køn og ligestilling skal formidles.

Det er nogle af de budskaber, som  Zonta Danmarks landsformand Lisbeth Løvenov sammen med unionspræsident for Soroptimist International, Danmark, Karen-Lisbeth Jacobsen har sendt i et åbent brev til fem ministre.

Læs brevet her

Uddeling af Zonta Studiefonds legater 2017

Malene Leonora Nielsen, 22 år, har modtaget støtte til et studieophold  august 2017-januar 2018 på University of British Columbia, Vancouver, Canada, Health Informatics. Fokus vil være på samspil mellem “menneske og maskine” eller med andre ord, hvordan kan IT spille sammen med mennesket i  arbejdet og dialogen i fx sygehussektoren.

Rikke Steen Krawcyk, Fysioterapeut 2001, Master of Medical Science, Lund Uni 2011 nu ph.d. studerende på Herlev Hospital. 38 år, har modtaget støtte til studieophold på Massey University Vascular Rehabilitation Clinic I Wellington, NZ 30.10. – 11.12. 2017  med fokus på forebyggende træning af patienter med blodpropper I hjernen.

Legatoverrækkelsen, som fandt sted på Kbh II’s medlemsmøde den 10. april 2017, blev foretaget af Studiefondens formand Helle Nebelong.

På billedet ses Rikke til venstre og Malene til højre flankeret af formand for Studiefonden Helle Nebelong og formand for Zonta Kbh II Lone Christensen

Zonta Greve Charterfest 01/APR/2017

Kære alle gæster & Zonta medlemmer,

Tak fordi I lagde vejen  forbi Greve Borgerhus den første solskinslørdag i april og var med til at gøre Zonta Greves Charterfest d. 01/APR/2017 til en uforglemmelig oplevelse.

Dagen var helt igennem fantastisk takket være jer !

Vedhæftet lidt stemningsbilleder fra vores store dag.

Mange hilsner ‘Grevinderne’ fra Zonta Greve

 

Zonta fik plads i Kvinderådets styrelse

Shideh Pourzahed, Zonta Frederiksberg og medlem af Kvinderådets styrelse.

Zontas repræsentant ved Kvinderådets generalforsamling, Shideh Pourzahed fra Zonta Frederiksberg (tidligere Zonta Aarhus) blev søndag den 2. april valgt til Kvinderådets styrelse.

Kvinderådet blev oprettet i 1899 med det formål at koordinere de kvindepolitiske krav og påvirke den kønspolitiske udvikling nationalt og internationalt.

Ideen med et Kvinderåd er at skabe en fælles platform for udviklingen af et reelt demokrati, hvor ligestilling mellem kønnene og respekt for forskelligheder står i centrum. Kvinderådets arbejde er køns- og ikke partipolitisk. Via udviklingen af en fælles politik ud fra en kvindesynsvinkel er det målet at fremme kvinders menneskerettigheder herunder forebygge vold mod kvinder, fjerne ulige løn og anden form for diskrimination på arbejdsmarkedet og sikre kvinder indflydelse i samfundets magtcentre.

43 organisationer medlemmer af Kvinderådet.

Følg med i Kvinderådets arbejde via rådets hjemmeside og på Facebook.

Foredrag den 30. marts – Liv i Universet

Så er det ved at være sidste chance for at komme til foredrag, når astrofysiker Tina Ibsen, Planetariet og medlem af Zonta Kbh II, tager jer med på en rejse fra Universets dannelse i Big Bank for 13,8 milliarder år siden, gennem stjernedannelse, supernovaeksplosioner og til dannelsen af vores blå planet og livets opståen.

Køb din billet direkte på zontabilletten.dk – den koster 75 kr.

Ses vi?

Køb roser og støt Zontas projekter

Zonta Danmark har indgået aftale med Knud Pedersens Planteskole om salg af den gule Zonta Rose. For hver solgt rose til alle kunder i Danmark og EU får Zonta 30 % i provision.

Zonta Rosen er en smuk, stærk gul, blomsterrig og sund rose. Blomsterne er halvfyldte til fyldte. Løvet, som er mørkt og blankt, står smukt til de gule blomster.

Salget formidles gennem webshoppen på  www.rosenposten.dk. Her kan du se billeder og få flere oplysninger. På forsiden af www.rosenposten.dk søges “Zonta” (nederst i venstre side i den grønne ramme). Så kommer Zonta rosens navn frem. Klik på det og beskrivelse og foto følger. 

Pris pr. ”ZONTA” rosenplante: 68 kr.
Forsendelse, pakning og emballage: 96 kr.
Betaling: Inden 8 dage iflg. faktura

Spørgsmål til Zonta Rosenprojektet: Kontakt Inge-Lise Søbjerg Tel. (+45) 28 69 40 68 – soebjerg@oncable.dk

 

Zonta International´s præsident var på besøg i Roskilde

Ved Zonta Roskildes årsmøde var der fornemt besøg fra den øverste ledelse i Zonta International.

Præsident Sonja Hönig Schough, fra Sverige, fortalte på årsmødet om Zontas arbejde med at styrke kvinder og være fortaler for kvinders rettigheder på internationalt plan.

Zonta Roskilde donerede 25.000 kr.

I forbindelse med præsidentens besøg donerede Zonta Roskildes medlemmer 25.000,- kr. til Sonja Hönig Schough og Zonta International´s arbejde for kvinders ligestilling. En donation, der vil gavne det vigtige arbejde, som kampen for ligestilling stadig er både nationalt og internationalt.

Donationen blev overrakt af Zonta Roskildes formand, Anne Kühnell.

 

Liv i Universet – er der nogen?

Kom til spændende foredrag – torsdag den 30. marts kl. 18.30-21.30

Er Jorden det eneste sted i universet, hvor der er liv? Hvis ikke, hvorfor har vi så ikke hørt fra andet liv endnu?

Lyt med, når foredragsholder Tina Ibsen tager jer med på en rejse fra Universets dannelse i Big Bang for 13,8 milliarder år siden, gennem stjernedannelse, supernovaeksplosioner og til dannelsen af vores blå planet og livets opståen.

Til sidst vender vi blikket op og leder efter andre steder, hvor livet kan trives og måske endda eksisterer.

Tina Ibsen er astrofysiker og formidlingschef på Tycho Brahe Planetarium. Hun blev færdig med sin kandidat i astrofysik fra Københavns Universitet i 2012, og efter en kort forskningskarriere på DTU Space fik hun job på Tycho Brahe Planetarium.

Sted: Hellerup Sognegaard, Margrethevej 7B, 2900 Hellerup

Pris: 75 kr.

Der vil være mulighed for at købe kaffe, kage, vin mv. før foredraget og i pausen.

Bestil billet på Zontabilletten.dk

Se programmet her!