Landsmøde – Zonta i Grænselandet

 

Zonta Sønderborg fejrer i år 20-års jubilæum, hvilket bl.a. markeres ved, at Zonta Sønderborg har fået værtsskabet for Zonta Danmarks landsmøde 2016.

100 Zonta kvinder  fra hele landet vil i weekenden den 23. – 25. september deltage i landsmødet, der afvikles på Hotel Comwell i Sønderborg.

 

Program for landmødet:

 

Fredag aften er henlagt til ”Alsion” Efter middagen på Cafe Bartolin, vil vi blive underholdt af solister fra Sønderjyllands Symfoniorkester, inden orkesterchefen vil vise os rundt.

 

Selve landsmødet afvikles lørdag. Landsmødet åbnes  af vores lokale folketingsmedlem og minister Ellen Trane Nørby.

Herefter er der præsentation af Zonta Sønderborgs Grønlandsprojekt med sommerhøjskoler for udsatte mødre i Østgrønland. Et projekt Zonta Sønderborg netop er blevet præmieret for til Zontas Convention i Nice, hvor 1500 Zonta kvinder fra hele verden deltog.

Lørdag eftermiddag vil der blive uddelt 3 kvindepriser til unge driftige kvinder, der får en håndsrækning til krævende studier.

Lørdag aften er velgørenhedsmiddagen henlagt til Riddersalen på Sønderborg Slot. Vi skal se Dorotheas Kapel, og under spisningen i Riddersalen er der forskellige indlæg. Bl.a. skal tidligere museumsinspektør Inge Adriansen tale. Der er også et stort amerikansk lotteri, hvortil vi har fået 50 flotte sponsorgaver fra virksomheder i Sønderborg kommune. Det er vi meget taknemmelige for.

 

Søndag formiddag er henlagt til 1864-centret, hvor vi med kyndige guider skal høre om krigen, se skanserne og Dybbøl Mølle.

 

Vi glæder os rigtig meget til med ”Zonta i Grænselandet” at fejre vores jubilæum sammen med alle klubberne fra hele Danmark og vise vores landsdel frem.

 

Zonta er en verdensomspændende organisation for kvindelige ledere. I Danmark er der 21 klubber, og en af dem er i Sønderborg. Zontas formål er at styrke kvinder overalt i verden gennem hjælpeprojekter og være talerør for kvinders rettigheder -”kvinder hjælper kvinder”.