Webmaster- og PR-kursus i Aarhus.
Webmaster- og PR-kursus i Roskilde.

zonta-landsmoede-boder

zonta-ligestillingsminister

zonta-landsmoede-thit-hammerich-claus

zonta-landsmoede-zainab

Jane Andersen introducerer deltagerne til LinkedIN-grupper og e-tivities.
Jane Andersen introducerer deltagerne til LinkedIN-grupper og e-tivities.

 

IMG_4741

Fra SU mødet i Odense april 2016

arrangement-på-Christiansborg-300x224
Fra jubilæet på Christiansborg

 

 

 

Set & sket

Kursus om pr og sociale medier samt hjemmesiden

21 Zontamedlemmer var lørdag den 14. januar samlet i Roskilde for at få gode tip til at opdatere zonta.dk samt til arbejdet med pressemeddelelser,pressekontakt og sociale medier.

Den 18. marts blev samme kursus tilbudt Zontas jyske klubber. 11 zontians deltog.

Landsmøde i Sønderborg

100 Zonta-kvinder var i weekenden 23.-25. september samlet til landsmøde. Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby (V) holdt åbningstalen, de to unge kvinder modtager af Zontas Young Women in Public Affairs Award Thit Hammerich Clausen og  modtager af Zonta-legatet Jane M Klausman Women in Business Scholarship, Zainab Alatraktchi modtog begge medlemmernes anerkendelse. Desuden fortalte medlem af Zonta Sønderborg, Karen Marie Hougaard om de højskoler i Østgrønland, som Zonta er med til at finansiere.

Zonta Sønderborg, der havde 20 års jubilæum, var vært og gæsterne besøgte koncerthuset Alsion, Sønderborg Slot, hvor festmiddagen blev holdt og Historiecenter Dybbøl.

Lederseminar i Odense

32 zontians fra de danske klubber deltog i august i det årlige lederseminar.

 

ZONTA giver pris til ung dansker

Pris på 1.000 US dollars til international NGO

Thit Hammerich Clausen fra Slagelse har netop modtaget den nordiske Zonta-pris, Young Women in Public Affairs Award på 1.000 US dollar (cirka 6.700 kr.) for sine evner inden for lederskab og samfundsmæssigt engagement.

Thit Hammerich Clausen, der blev student i juni måned fra Slagelse Gymnasium, med et gennemsnit på 11,8 har allerede fået en del mere erfaring på sit cv i forhold til andre jævnaldrende: Som gymnasial udvekslingsstudent i Australien, som fundraiser for et cykelløb med indsamling til kræftramte i Australien og hjemme igen som tutor for udenlandske studerende i Slagelse for at hjælpe dem på vej i det danske system, som deltager i ungdomstalentprogrammet gennem to år, The Academy for Talented Youth, ATU, som frivillig underviser i en dansk 9. klasse i engelsk og australsk historie.

Zontas nordiske distriktspris, Young Women in Public Affairs, har eksisteret siden 1990 og uddeles en gang årligt. Zonta er en verdensomspændende uafhængig NGO, der arbejder professionelt med at støtte kvinders status inden for en lang række forhold. Zonta arbejder på at forhindre vold mod kvinder og handel med kvinder til sex-og slavearebjde. Zonta har over 30.000 medlemmer på verdensplan fordelt på 1.200 klubber i 63 lande. I Danmark har Zonta 22 klubber med selvstændigt erhvervsdrivende kvinder eller kvinder med eget arbejdsområde indenfor det private eller offentlige, hvorved offentligt ansatte og forskere også er medlemmer. Zonta samarbejder med FN i flere sammenhænge.

26. juli 2016

SU-møde i Odense

Det årlige SU-møde blev i april afholdt i Odense. Dagen bød bl.a. på  orientering fra de forskellige udvalg og en række gode debatter og ikke mindst godt samvær og samtale mellem alle deltagerne.

Jubilæumsfest på Christiansborg for Zonta Kbh I

Mere end 200 gæster fejrede søndag den 15. november 2015 80 år for Zonta København I og 100 året for kvinders valgret. Jubilæet foregik i Landstingssalgen på Christiansborg med forfatter og journalist Lone Kühlmann som ordstyrer, grundlovsfesttale af folketingsmedlem Yildiz Akdogan og overrækkelse af Zonta København I’s kvindepris til tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt.

– Jeg kunne ikke stå her i dag, hvis jeg ikke stod på skuldrene af en masse kvinder, sagde Helle Thorning-Schmidt blandt andet i sin takketale.

Ved jubilæumsfesten var der også underholdning ved Skolykoret, fællessang og et indblik i markante kvinders faglige specialer og kompetencer.

Lektor Anja Cetti Andersen fortalte om, hvordan vi alle stammer af det samme stjernestøv.

Redaktør Stine Bjerre, ugebladet SØNDAG fortalte om at formidle både underholdende og væsentlig journalistik til kvinder.

Ph.d.-studerende Aviaja Lyberth Hauptmann talte engageret om de potentialer som kvinder og hendes hjemland, Grønland rummer.

Formand for IDA, Frida Frost talte om at være kvinde og ingeniør. Om at ville selv i en mandeverden og ikke mindst om at give sine døtre det bedste værktøj med videre i livet.

Læge Klara Vinsand Naver fortalte om fertilitet i dagens samfund med et budskab om, at der skal fødes flere børn pr. kvinde.

Præsident María José Landeira Østergård berettede om at blive ved med at kæmpe for at forbedre livet for kvinder lokalt, nationalt og internationalt.

Til slut mindede tidligere kulturminister Jytte Hilden om, at vi alle holder både vores mor og vores døtre i hånden.

Lisbeth-Løvenov-på-Christiansborg
Zontamedlem Lisbeth Løvenov kunne også fejre et personligt jubilæum. Lisbeth Løvenov har været medlem af Zonta i 40 år og er landsformand i 2016-18. Tidligere international præsident María José Landeria Østergård ønskede til lykke.