Nyhedsbrev fra Foundation Ambassador

 

Kære Zonta Klub formand og Zonta Klub medlemmer

Vi nærmer os Kvindernes Internationale Kampdag, den 8. marts – en dag, som i Zonta sammenhæng bliver benævnt Zonta Rose Day.

Med dette brev, vil jeg som Foundation Ambassador, skabe opmærksomhed på Rose Day i Zonta og muligheden for at gøre en ekstra indsats/forskel for piger og kvinder, der har behov for bedre livsvilkår. Det være sig lokalt, nationalt eller internationalt.

Flere klubber har fundraising arrangementer den 8. marts og skaffer derved penge til donationer, men Corona pandemien gør det ikke nemt for os. Denne pandemi påvirker selvfølgelig os her i vores del af verden, men jeg tør slet ikke tænke på, hvordan pandemien rammer piger og kvinder, der i forvejen har uhyrlige og vanskelige livsvilkår.

Hvis vi en gang imellem glemmer (fortrænger) virkeligheden og det faktum, at der stadig er behov for at kæmpe for pigers og kvinders vilkår, ja så kan vi bare slå op i avisen. I lørdags, den 27. februar 2021 stod der følgende i Berlingske.

”Piger mister stemmen, kvinder skal tage den tilbage”

Kronikken slutter med følgende tekst:

”For at gøre det trygt at bryde tavsheden, kan vi starte med hinanden. Vi kan dele og fejre kvinders vrede, fordi den kalder på handling. Mange kvinder og mænd mener, at problemet er løst, eller at der ikke er et problem. Men lyt til Toni Morrison, den første sorte kvinde, der modtog nobelprisen i litteratur: Prisen for undertrykkelse af sorte er størst for hvide. Fordi hvide har et problem, når deres værd er afhængig af andres undertrykkelse. Og har du selv opnået frihed, er det din forpligtigelse at befri andre. Har du hjulpet en søster i dag?”

Disse overskrifter og spørgsmålet ”har du hjulpet en søster i dag?” fik mig til tasterne – og resultatet blev dette brev.

Jeg opfordrer til, at vi alle, klub såvel som hver enkelt Zonta medlem, spørger os selv, om vi ikke har mulighed for at benytte Zonta Rose Day, eller en hvilken som helst dag, til at donere et beløb til Zontas arbejde.

Zontas mål er, at mindst 1/3 af klubbers indsamlede midler doneres til Zonta Internationals projekter og legater.

Du kan donere til ZI projekter og legater her eller via hjemmesiden www.Zonta.org.