Nyt legat til kvinder i håndværkeruddannelse uddelt for første gang

Zonta Danmark uddeler for første gang legat målrettet kvinder i håndværkeruddannelser.

Målet er at støtte og anerkende kvinder, som har valgt et håndværkerfag med et historisk lavt optag af kvinder for at fremhæve rollemodeller, som kan være med til at inspirere flere kvinder til at søge disse fag.

Årets vinder er den snart 19årige Isabella Rønnow Ankerstjerne fra Fredericia, som modtager et legat på 10.000kr.

Isabella Rønnow Ankerstjerne Håndværkerlegat modtager 2021

Isabella er under uddannelse til Klejnsmed, et fag hvor hun skiller sig positivt ud med flair og stor interesse, hvilket fremhæves af underviser Per Juhl Kristensen, lærer ved EUC Lillebælt i hans indstilling af Isabella til Zontas Håndværkerlegat.

Per Juhl Kristensen skriver i sin indstilling: ”Isabella har på kort tid opnået stor forståelse for svejseprocesser og smedeteknikker. Hun fascineres af fremstilling af emner i metal og arbejder med stor præcision og flair for finish. På kort tid er hun nået lang, og potentialet er exceptionelt stort.”

Som rollemodel for kvinder i håndværkerfag er Isabella en værdig modtager. På grundforløb 1 medvirkede Isabella i en film for EUC LiIlebælt om at vælge EUD efter folkeskolen, og på grundforløb 2, hvor hun var eneste pige i klassen, holdt hun sig ikke tilbage, men gik forrest og viste vejen og første færd. På lærepladsen i Dansk Energi Service A/S er de også meget tilfredse med Isabella, og i indstillingen, som lærepladsen også står bag, står at ”Isabella har banet vejen for at også den næste klejnsmedelærling i firmaet kan blive en pige.”

Isabellas mål efter endt elevtid er at arbejde som klejnsmedesvend og fagligt udvikle sig med svejsecertifikater og andre certifikater som giver spændende muligheder inder for faget.