Set & sket

Fakta Zontas aktiviteter foregår lokalt i de forskellige klubber. Derudover holder Zonta Danmark hvert år et landsmøde, et SU-møde og en række workshops. Zonta Danmark er en del af Zontas distrikt 13, der mødes hvert andet år til distriktsmøde. Hvert andet år samles desuden flere tusinde zontians til convention i Zonta International.

Ligestilling mellem kønnene

Zonta Danmark står bag https://goalfive.org/, som er en undervisningsplatform til lærere, der skal arbejde med ligestilling mellem kønnene i deres undervisning.

Platformen kan bruges på ungdomsuddannelser og på folkeskolens udskolingsniveau og indeholder tekster, videoer, podcasts, opgaver, debatspørgsmål til fagene dansk, engelsk, historie og samfundsfag, samt en række tværfaglige forløb, f.eks. Kvinders rettigheder, FN’s Menneskerettigheder m.fl. Platformen vil løbende blive opdateret.

Materialet er udarbejdet af gymnasielærere og en ekspert i menneskerettigheder og demokratisering.

Det er gratis at bruge platformen, men det kræver en brugerlicens.

Besøg platformen her: https://goalfive.org/ og opret dig som bruger.

Platformen er finansieret af de danske Zonta klubber og meyerdonationen

Zonta Danmark donerer 25.000 kroner til PlanBørnefonden

På Kvindernes Internationale Kampdag den 8.marts modtog PlanBørnefonden 25.000 kroner fra Zonta Danmark. PlanBørnefondens ambassadør, jordemoder, forfatter og blogger Cana Buttenschøn modtog prisen på vegne af PlanBørnefonden.

Det skete ved et arrangement, som Kvindekomiteen i Sønderborg stod bag og anledningen var fejringen af Zonta International 100 års jubilæum. Den særlige jubilæumspris, Centennial Recognition Award, tildeles som anerkendelse for et enestående arbejde med at styrke kvinder og bedre kvinders forhold.

Centennial Recognition Award er en award, som uddeles i alle Zonta-lande for at fejre, at Zonta d. 8. november 2019 fyldte 100 år. Prisen tildeles først og fremmest som en anerkendelse af en person eller en organisation, der har ydet en helt exceptionel indsats for at fremme kvinders og pigers rettigheder og arbejde for ligeværd og ligestilling, hindre vold og sikre bedre uddannelsesmuligheder enten gennem aktive indsatser eller gennem påvirkning af beslutningstagere.

PlanBørnefonden får Zontas Centennial Recognition Award, fordi organisationen er med til at sikre sundhed og tryghed for børn mange steder i verden. PlanBørnefonden støtter piger, så de har lige muligheder og yder et fremragende arbejde, der skaber respekt overalt, hvor organisationen arbejder. Ved denne tildeling har Zonta Danmark især lagt vægt på PlanBørnefondens arbejde for at hindre, at ”piger nægtes skolegang, bliver giftet bort, udsættes for overgreb og bliver mødre, mens de stadig er børn.”

PlanBørnefonden gør en stor indsats for piger og unge kvinder, der er særlig ramt af ulighed og diskrimination. Det gavner hele verden, når pigers rettigheder respekteres.

Piger er den gruppe, der er mest udsat for diskrimination og stigmatisering i verden – alene på grund af deres alder og køn. Konsekvensen er, at de ikke

gennemfører skolen, de bliver giftet bort, de udsættes for overgreb og de bliver gravide, mens de stadig er børn. Det gavner hele verden, når pigers rettigheder respekteres. Dette er et citat fra PlanBørnefondens egen hjemmeside. Det er i fuld overensstemmelse med de værdier Zonta arbejder efter, og det lever op til værdierne i et af de projekter, som Zonta støtter i perioden 2018-20 ”Ending Child Marriage” . Derfor blev det PlanBørnfonden, som modtager Zontas Centennial Award. Med hæderen følger en donation på 25.000 kr., som gives til et formål inden for arbejdet med at hindre børneægteskaber.

 

Zonta Lillebælt uddeler 20.000 kroner til Mødrehjælpen

Zonta Lillebælt Middelfart-Mødrehjælpen modtog, på medlemsmødet 19.feb.2020. En donation på kr. 20.000. Vi ønsker jer held og lykke med opgaverne.

Kvinde, få styr på din økonomi

Christine Hellesen fra Time Invest (TimeGruppen) holdt et super inspirerende oplæg: “Kvinde, få styr på din økonomi” hos Ida Davidsen (Rest Ida Davidsen) tak for lækker mad. Og tak til alle de fine donation som gik til Bydelsmødrenes

 

Aalborg Zontaklub uddeler legater for 72.000 kr.

Aalborg Zontaklub fejrede Zontas 100 års jubilæum med en reception på Svalegården i Hasseris. Under receptionen uddelte klubben 22.000,- kr. i legater til unge kvindelige forskere, 20.000,- kr i donation til Bydelsmødre i Aalborg området, og 30.000,- kr til FN-projektet Stop børneægteskaber. Pengene har klubben indsamlet i årets løb ved at arrangere foredragsaftener, lotteri, sponsorater bl.a. fra Gudrun og Palle Mørchs Mindefond.
Aalborg Zontaklub har tidligere støttet Bydelsmødrene, Krisecenter, Mødrehjælpen, Skovparkkollegiet mv.
Zonta er en international organisation, der arbejder for at forbedre kvinders vilkår lokalt og internationalt.
Følgende har modtaget legat:

  • Mikaella Ty Ngo: Legatet er på 4.000,- kr. og skal bruges i forbindelse med et naturvidenskabeligt studie. Mikaella er en meget talentfuld ung kvinde – særligt inden for naturvidenskabelige fag, musik, formidling, elevrådsarbejde. Hun har som medlem af elevrådet vist et stort organisations- og kommunikationstalent. Hun har deltaget som elev i TalentCampDK, og har efterfølgende deltaget i deres aspirantprogram, for selv at kunne undervise unge talentfulde folkeskoleelever i naturvidenskabelige fag. Hun har formidlet videnskaben i det nationale talkshow, natholdet, i håb om at inspirere andre unge, særligt piger og kvinder til at læse science fag. Ligesom hun har deltaget i den 50. international kemiolympiade med 3. plads. Hun er glad, ambitiøs, arbejdsom og hjælpsom, og er en god rollemodel for andre unge kvinder.
  • Dorte Melgaard Kristiansen Legatet er på 8.000,- kr. og skal benyttes til formidling af forskningsresultater fra et projekt om Lichen sclerosus, en hudlidelse, der primært rammer kvinder.
  • Anna vil efterfølgende præsentere resultaterne på internationale og nationale konferencer samt i regerings- og NGO-regi. Håbet er at undersøgelsen kan bidrage til at øge kvinders muligheder for at eje og dyrke land og dermed kvinders ret til at udvikle og udnytte egne kompetencer i jordbrug i en kontekst, hvor mandlige forsørgere i stigende grad forlader landområderne i Guyana til fordel for at søge arbejde i den voksende olieindustri i hovedstaden Georgetown

 

 

 

 

 

 

 

Julemarked i Holbæk

Så er det blevet lørdag 30.11, og Zonta Holbæk holder julemarked Kig forbi i dag og støt bydelsmødre og kampen mod børneægteskaber, vi står på Ahlgade 30 ud for Byens Optik.
Her finder I juledekorationer, kranse, kogler, mistelten, små papirsengle, fine små træjuletræer og gummijuletræer, store grønkål plantet i krukker, lige til at spise og til at pynte på terrassen, hjemmebagte småkager, syltetøj og rødbeder.
Varm jer med et glas gløgg og en portion risengrød med kanel og smørklat

 

 

Zonta får en ny klub

Fredag den 13. september var en festdag. Flere hundrede zontians fra distrikt 13 var samlet til distriktsmøde, hvor Zontas 100 års jubliæum også blev fejret. Det skete blandt andet med reception og de berømte rådhuspandekager på Københavns Rådhus, hvor den nye danske Zonta-klub, Club og Copenhagen Multicultural blev stiftet.

Zonta Club of Copenhagen Multicultural på Københavns Rådhus, september 2019.

Nyheder

22. april 2023

Zonta Danmark indkalder ansøgere til PhD legat

Zonta Danmarks PhD legat til kvindelige PhD studerende indenfor naturvidenskab og teknik . Målgruppe: Kvindelige PhD studerende under 45 år indenfor naturvidenskab og teknologi. Ansøgeren skal være optaget på et […]

Læs mere 8. april 2023

Women in STEM Scholarship

Legatet kan søges af kvinder uanset alder og nationalitet, der studerer på en uddannelse inden for STEM (naturvidenskab, teknologi, ingeniør eller matematik) på et akkrediteret universitet/professionshøjskole/institut, og som er blandt […]

Læs mere 7. april 2023

Maria Østergård ny forkvinde for Kvinderådet

Maria José Landeira Østergård fra Zonta Copenhagen Multicultural bliver ny forkvinde for Kvinderådet. Maria flyttede fra Spanien til Danmark I 1984 og har således to nationaliteter. Hun er uddannet som […]

Læs mere SE NYHEDER

Kalender

27. maj 2023

Invitation til Distriktskonference i Akureyri, Island

“Woman Leadership for Sustainable Future” Zonta International District 13 Conference, Akureyri, Iceland August 31 – September 2nd 2023 The conference takes place at Hof – Cultural Center and Conference Hall, […]

Læs mere SE ARRANGEMENTER
Copyright © 2023, Zonta International - District 13.