Projekter

Internationale serviceprogrammer LÆS HER

Bekæmpelse af fødselsskader, fistula, mødre- og børnedødelighed i Liberia.

En indsats for at få flere børn i skole i Madagaskar, øge pigernes uddannelse.

Zisvaw-projekt

Foundation-distrikt13

 

Nationale

Goalfive – undervisningsplatform

Girltalk

Tør du tale

Lokale

De lokale Zonta klubber støtter hver især forskellige projekter. Projekterne udvælges af de respektive klubber.

Fælles for projekterne er, at de alle har til formål at støtte kvinders udvikling og muligheder. Kig rundt på klubbernes sider og se eksempler på de projekter, der støttes.

FIND KLUB

 

 

Hvad gør vi

Hvad gør vi
Zonta vil styrke kvinders anseelse i verden ved at forbedre kvinders juridiske, politiske, økonomiske, uddannelsesmæssige, sundhedsmæssige og faglige status på globalt og lokalt plan gennem service og fortalervirksomhed. Zonta har støttet projekter i 57 lande, givet stipendier og priser til kvinder over hele verden, og har været en stærk fortaler for forandring i vores lokale og internationale samfund, og dermed omdanne verden og kvinders plads i det.

Økonomiske
Zonta er forpligtet til at udvide kvinders adgang til viden, færdigheder og indkomstskabende aktiviteter, hvilket fører til bæredygtige levevilkår og økonomisk uafhængighed. For at opnå dette, zonta har støttet programmer, der øger kvinders adgang til finansielle ressourcer, og generere højere lønninger gennem oprettelsen af all-kvindelige mikrokredit programmer, uddannelse i tekniske færdigheder og bedre teknikker i produktion og salg af varer.

  

Uddannelse
Zonta hjælper kvinder fremme karriere i traditionelle mandsdominerede erhverv gennem forskellige stipendier, Amelia Earhart stipendium og Jane M. Klausman stipendium, men ulighed mellem kønnene i uddannelse begynder tidligt i livet. Gennem zontas internationale serviceprogram har Zonta øget muligheden for adgang til uddannelse og faglige færdigheder for piger og unge kvinder. Zonta Danmark står bag https://goalfive.org/, som er en undervisningsplatform til lærere, der skal arbejde med ligestilling mellem kønnene i deres undervisning.

Sundhed
Zonta har støttet programmer, der omhandler de særlige sundheds spørgsmål af kvinder i forskellige dele af verden. Dette omfatter foranstaltninger til at reducere risikoen for hiv/aids gennem sundhedsuddannelse og forebyggelse af infektion fra mor til barn.

Udvikling af unge
Zonta mener, at unge kvinder med en forpligtelse til service og lederskab er nøglen til at forbedre status for fremtidige generationer af kvinder. Gennem Young Women in Public Affairs Award opfordrer Zonta flere unge til at deltage i det politiske og offentlige liv.

Nej til vold mod kvinder
Menneskerettigheder for kvinder og piger er en integreret del af de universelle menneskerettigheder. Zontas bestræbelser på at forebygge vold mod kvinder i verden fokuserer på: bevidsthed, bedre uddannelse i vold mod kvinder og børn, gennemførelse, fremme og håndhævelse af lokale love og politikker, der beskytter kvinder og børn.