Nyheder

Foundation Ambassador, Area 01 2020-20

Medlemsmøde, kombineret fysisk samt Teams, 19.1.2022

Zonta Lillebælt havde fornøjelsen at, have besøg af.

Birgit Lenhard Hansen

Member of Zonta Roskilde since 2010

Former Club President and Zonta board member

Vice Area Director 2022 – 2024

The Foundation Ambassador role:

To spread the word about Zonta Fundraising activities and secure/increase donations.

Do not hesitate to contact me on 

birgitlenhard@gmail.com or +45 9393 3995

9. marts 2022: Arrangement med Moneypenny & More i Folkekirkens hus, Aalborg

Aalborg Zontaklub har taget initiativ til denne aften. Overskuddet går til forebyggelse af overgreb mod piger og kvinder med udviklingshandicap (i samarbejde med LEV) og til klubbens andre projekter.

De to spændende kvinder Linnéa Schmidt og Ann-Christina Lykke Motzfeldt vil gennem deres oplæg forsøge at inspirere DIG til at investere.

Moneypenny ønsker at kvinder får større økonomisk frihed gennem opsparing og investering.

Du kan købe billlet her http://folkekirkenshus.dk/event/foredrag-dialogmoede-med-moneypenny-more/

Plakat Moneypenny and More

9. marts 2022: Arrangement med Moneypenny & More i Folkekirkens hus, Aalborg

Aalborg Zontaklub har taget initiativ til denne aften. Overskuddet går til forebyggelse af overgreb mod piger og kvinder med udviklingshandicap (i samarbejde med LEV) og klubbens arbejde.

De to spændende kvinder Linnéa Schmidt og Ann-Christina Lykke Motzfeldt vil gennem deres oplæg forsøge at inspirere DIG til at investere.

Moneypenny ønsker at kvinder får større økonomisk frihed gennem opsparing og investering.

Du kan købe billlet her http://folkekirkenshus.dk/event/foredrag-dialogmoede-med-moneypenny-more/

 

 

71 kunstnere støtter pige- og kvindeprojekter

71 kunstnere og kunsthåndværkere er klar til at vise deres værker, når Zonta Hillerød inviterer til udstillingen Kvinder & Kunst i weekenden 20. – 21. november 2021 i Royal Stage.

Der kan opleves billedkunst, keramik, glas, skulpturer og unika i form af smykker, tekstil, figurer i træ og engle.

Ligesom tidligere år vil der være en hyggelig café med hjemmebagte kager og et gavmildt lotteri. Besøg også udstillingens Zonta-stand.

I år støtter udstillingen Girl Talk, Hillerød Kvindekrisecenter, Zonta Danmarks Gender Equality Project, Zonta Hillerøds studielegat og Zonta Internationals skoleprojekt for piger i Madagaskar.

Kvinder & Kunst åbnes officielt lørdag den 20. november kl. 11 af billedkunstner Trine Panum.

– At male er en helt anden måde at være til stede på og tænke på. Jeg befinder mig sindssyg godt der. Jeg er ikke særlig god til at tegne. Det er nok derfor, at mine billeder er abstrakte. Jeg sætter energi og farver sammen til noget, der giver mening, siger Trine Panum.

Kvinder & Kunst 2021 støtter:

 • Hillerød Kvindekrisecenter
  • Hillerød Kvindekrisecenter er et rådgivnings- og krisecenter for kvinder, der har været udsat for vold. Krisecentret har plads til seks kvinder og deres børn. Et krisecenterophold er en svær tid for kvinder og børn fyldt med svære minder fra fortiden og bekymringer for fremtiden. Derfor er det vigtigt at kunne skabe gode oplevelser. Et tilskud fra Kvinder & Kunst gør det muligt at tage beboerne og deres børn en tur ud af huset.

 

 • Girl Talk
  • GirlTalk er en non-profit organisation, der siden 2004 har arbejdet for at hjælpe piger og unge kvinder mellem 12 og 24 år. Organisationen arbejder dagligt med at minde unge piger om deres værdi og tale med dem om deres trivsel. I 2020 lancerede GirlTalk onlinebrevkassen ”Pigetanker”, hvor piger i alderen 12-24 kan skrive ind med tanker og spørgsmål, som besvares af GirlTalks rådgivere og skribenter. Brevkassen har indtil nu været en stor succes og er en efterspurgt indsats, hvilket ses af de 50-100 breve, Girl Talk modtager om ugen i kampagneperioder. Kvinder & Kunst støtter det fortsatte arbejde med ”Pigetanker”.

 

 • Zonta Hillerøds studielegat
  • Zonta Hillerøds studielegater et rejselegat for kvinder med tilknytning til Hillerød, der ønsker at dygtiggøre sig ved videreuddannelse af teoretisk eller praktisk karakter. Der uddeles årligt 1-2 legatportioner á 10. – 20.000 kr. Ansøgning kan ske i perioden 1. oktober – 30. november. Flere oplysninger: https://hilleroed.zonta.dk/legater/

 

 • Zonta Danmarks Gender Equality – Goal Five Project
  • Goal Five er undervisningsplatform om ligestilling, der er inspireret af FNs Verdensmål 5 – ligestilling mellem kønnene. Platformen er udviklet af danske Zonta-klubber i samarbejde med gymnasielærere. Platformen kan bruges af undervisere på ungdomsuddannelser og folkeskolens udskolingsniveau i fagene dansk, engelsk, historie og samfundsfag.
   Undervisningsplatformen Goalfive.org er en del af Zonta Danmarks vedvarende indsats for at fremme lighed mellem kønnene. Platformens faglige indhold udspringer af to succesfulde gymnasieprojekter i 2018 og 2019, som fire midtjyske Zonta-klubber tog initiativ til. Syv gymnasier – med deltagelse af over 300 elever – deltog i projekterne.
   Se mere på https://goalfive.org/

 

 • Zonta Internationals skoleprojekt for piger i Madagaskar
  • Zonta International støtter UNICEFs Let Us Learn. Det er et uddannelsesprogram, som rækker ud til sårbare og ekskluderede børn, primært piger i Madagaskar, hvor hvert fjerde barn ikke starter i skole og hvert tredje barn ikke afslutter folkeskolen.

Kom med til middag og klassisk koncert fremført af Christine Bernsted og Ramez Mhaanna. I Kbh den 13. oktober.

Vi starter kl. 18 med middag, vin og bobler.

Derefter skal vi nyde en aften med klassisk musik fremført i selve kirkerummet af to højt estimerede musikere.

Den danske violinist Christine Bernsted (1994) og pianisten Ramez Mhaanna (1992).

Vi skal høre værker fra duo repertoiret for violin og klaver. Programmet sammensættes af sonate værker af Mozart, Brahms, Schubert, Beethoven, Debussy og Schumann.

Gæster er meget velkomne.

Bag aftenen, som afholdes i Svenska Gustafskyrkan på Østerbro i København, står Zonta Kbh II.

Billetter kan købes på zontabilletten.dk og prisen er 300 kr. alt inkl.

Overskuddet fra aftenen går ubeskåret til Zonta’s projekt Ending Child Marriage.

Læs mere om arrangementet her!

For yderligere info kontakt formand Anne Nordsted – anne@nordfair.dk eller næstformand Xenia Nedergaard – xne@nectarcph.dk

Forskningstalent får 30.000 kroner

PhD-studerende Elli Stamatopoulou modtog lørdag den 25. september Zonta Danmarks legat på 30.000 kroner.

 

Elli Stamatopoulou har en mastergrad i fysik fra National Kapodistrian University i Athen. På grund af speciel interesse i moderne nano-optik, fik hun igennem Erasmus Studenter udvekslingsprogrammet mulighed for at udføre sidste del af sit masterprojekt på ”Center for Nano Optics” på SDU og blive en del af den internationalt anerkendte forskergruppe der.

 

Det blev et frugtbart samarbejde for begge parter, og for Elli starten på det PhD projekt : ”Strong light-matter interactions in extreme-plasmonic and Mie-resonant systems”, der giver hende Zonta Danmarks PhD legat på 30.000 kroner og et to-årigt medlemskab af ”Zontaklub Fyn”.

 

Elli beskrives som en meget lovende ung forsker, der på mindre end et år har opnået resultater, som det ofte tager et helt PhD forløb at opnå, så som flere artikler i internationalt anerkendte videnskabelige tidsskrifter, selvstændigt samarbejde med internationale forskergrupper og til stadighed udvikling af egne videnskabelige færdigheder. Dertil er hun en respekteret og værdsat kollega og underviser.

 

Læs mere om Zonta Danmarks legat her: https://zonta.dk/hvad-goer-vi/legater-2/

Hvem skal modtage støtte fra Zonta Hillerød?

Zonta Hillerød, der arrangerer den store udstilling Kvinder & Kunst 2021 den 20. – 21. november 2021 i Royal Stage, søger nu lokale foreninger eller projekter, der kan modtage støtte fra udstillingens overskud.

Zonta er et internationalt netværk, der arbejder for, at pigers og kvinders ressourcer anerkendes på lige fod med mænds. Indsatsens foregår både lokalt og internationalt. Lokalt har Zonta Hillerød tidligere støttet: Bydelsmødrene i Hillerød Øst og Kokkedal, Danmarksindsamlingen, GirlTalk, Hillerød Kvindekrisecenter, Mødrehjælpen i Hillerød, SOS Børnebyerne og Unge mødre i Hillerød.

Internationalt arbejder Zonta for at bekæmpe vold mod kvinder, bekæmpe børneægteskaber og sikre lige adgang til uddannelse konkret bl.a. gennem et skoleprojekt for piger i Madagascar.

For at komme i betragtning som donationsmodtager skal projekter leve op til Zontas formål om at hjælpe og styrke piger og kvinder.

– Vi håber at se ansøgninger fra foreninger eller ildsjæle bag projekter, der er med til at gøre en forskel for piger og kvinder i Hillerød eller andre steder i Nordsjælland, siger Bente Ægidius, formand for Zonta Hillerød.

Find ansøgningsskema her: Ansøgningsskema donationer

Der er deadline for ansøgninger fredag den 8. oktober 2021.

Flere oplysninger: zonta.hillerod@outlook.com

Nyt legat til kvinder i håndværkeruddannelse uddelt for første gang

Zonta Danmark uddeler for første gang legat målrettet kvinder i håndværkeruddannelser.

Målet er at støtte og anerkende kvinder, som har valgt et håndværkerfag med et historisk lavt optag af kvinder for at fremhæve rollemodeller, som kan være med til at inspirere flere kvinder til at søge disse fag.

Årets vinder er den snart 19årige Isabella Rønnow Ankerstjerne fra Fredericia, som modtager et legat på 10.000kr.

Isabella Rønnow Ankerstjerne Håndværkerlegat modtager 2021

Isabella er under uddannelse til Klejnsmed, et fag hvor hun skiller sig positivt ud med flair og stor interesse, hvilket fremhæves af underviser Per Juhl Kristensen, lærer ved EUC Lillebælt i hans indstilling af Isabella til Zontas Håndværkerlegat.

Per Juhl Kristensen skriver i sin indstilling: ”Isabella har på kort tid opnået stor forståelse for svejseprocesser og smedeteknikker. Hun fascineres af fremstilling af emner i metal og arbejder med stor præcision og flair for finish. På kort tid er hun nået lang, og potentialet er exceptionelt stort.”

Som rollemodel for kvinder i håndværkerfag er Isabella en værdig modtager. På grundforløb 1 medvirkede Isabella i en film for EUC LiIlebælt om at vælge EUD efter folkeskolen, og på grundforløb 2, hvor hun var eneste pige i klassen, holdt hun sig ikke tilbage, men gik forrest og viste vejen og første færd. På lærepladsen i Dansk Energi Service A/S er de også meget tilfredse med Isabella, og i indstillingen, som lærepladsen også står bag, står at ”Isabella har banet vejen for at også den næste klejnsmedelærling i firmaet kan blive en pige.”

Isabellas mål efter endt elevtid er at arbejde som klejnsmedesvend og fagligt udvikle sig med svejsecertifikater og andre certifikater som giver spændende muligheder inder for faget.