Hvem er vi?

Bliv medlem!

FIND DIN KLUB

Medlemskab af Zonta giver et værdifuldt lokalt, nationalt og internationalt netværk, som kan bruges på det professionelle og personlige plan. I Zontaklubben mødes vi en gang om måneden til et møde med et fagligt, kulturelt eller samfundsorienteret information.

MISSION
Zonta er en toneangivende organisation, der styrker kvinder i hele verden gennem særlige projekter og som fortaler for ligestilling.

VISION
Zonta arbejder for en verden, hvor kvinders rettigheder anerkendes som menneskerettigheder, og hvor alle kvinder har mulighed for at udnytte deres fulde potentiale.
En verden, hvor kvinder har adgang til alle ressourcer og er repræsenteret i besluttende organer og erhverv på lige fod med mænd.
En verden, hvor ingen kvinder lever i frygt for vold.

“We build a better world for women and girls”

VORES HISTORIE
Den 8. november 1919 dannede 9 klubber The Confederation of Zonta Clubs ved et møde i Buffalo i staten New York, USA. Primus motor var journalist og forfatter Marian de Forest, charterpræsident i Buffalo klubben. Mary E. Jenkins, publicist og medlem af klubben i Syracuse, blev valgt til organisationens præsident. Vedtægterne blev vedtaget, og man valgte at kalde organisationen Zonta. Ordet stammer fra en Sioux-indiansk dialekt. Det betyder: troværdig, en man kan stole på.

læs mere om Zontas historie her

ORGANISATION

Zonta International er en verdensomspændende organisation med ca 25.000 medlemmer fordelt på 31 distrikter og 1100 klubber i ca 60 lande.

Det internationale hovedkontoret ligger i Chicago.

læs mere her.

Distrikt 13

  • Zonta International er delt  i 31 distrikter. Distrikterne ledes af en Governor.
  • Zonta Danmark er en del af distrikt 13, sammen med Norge, Island og Litauen.

Læs mere her:

Område
Hvert distrikt er delt i områder eller areas som ledes af en område Director – Area Director (AD).

  • Danmark er Area 1, i Distrikt 13

læs mere her:

 

Nyheder

22. april 2023

Zonta Danmark indkalder ansøgere til PhD legat

Zonta Danmarks PhD legat til kvindelige PhD studerende indenfor naturvidenskab og teknik . Målgruppe: Kvindelige PhD studerende under 45 år indenfor naturvidenskab og teknologi. Ansøgeren skal være optaget på et […]

Læs mere 8. april 2023

Women in STEM Scholarship

Legatet kan søges af kvinder uanset alder og nationalitet, der studerer på en uddannelse inden for STEM (naturvidenskab, teknologi, ingeniør eller matematik) på et akkrediteret universitet/professionshøjskole/institut, og som er blandt […]

Læs mere 7. april 2023

Maria Østergård ny forkvinde for Kvinderådet

Maria José Landeira Østergård fra Zonta Copenhagen Multicultural bliver ny forkvinde for Kvinderådet. Maria flyttede fra Spanien til Danmark I 1984 og har således to nationaliteter. Hun er uddannet som […]

Læs mere SE NYHEDER

Kalender

27. maj 2023

Invitation til Distriktskonference i Akureyri, Island

“Woman Leadership for Sustainable Future” Zonta International District 13 Conference, Akureyri, Iceland August 31 – September 2nd 2023 The conference takes place at Hof – Cultural Center and Conference Hall, […]

Læs mere SE ARRANGEMENTER
Copyright © 2023, Zonta International - District 13.