Zonta i Danmark har et æresmedlem, der er tilknyttet den ældste klub, nemlig Københavns Zontaklub I. Æresmedlem er Alexandra Christina, Grevinde af FrederiksborgIMG_9120

Billede-15-11-15-15.07.43

Billede 20-09-15 12.15.38

 

 

Medlemskab

Som medlem af Zonta bliver du en del af en netværk af engagerede kvinder, som alle gerne vil gøre en forskel. Du bliver inspireret af kvinder med mange forskellige holdninger og fra en række forskellige fag. Fra astrofysiker over advokat, journalist, grafiker til fysioterapeut og meget meget mere.

Fælles for os alle er, at vi prioriterer netværket og ønsker at bruge kræfter på at styrke kvinder og deres muligheder både lokalt og internationalt. Det kan ske på mange måder, for eksempel:

  • Gennem støtte til yngre kvinders uddannelse.
  • Gennem støtte til bedre integration.
  • Hjælp til selvhjælp projekter og meget andet.

Internationalt støttes en række vigtige sager, for eksempel:

  • Bekæmpelse af vold mod kvinder gennem undervisning og forebyggelse.
  • Forebyggelse af børneægteskaber.
  • Bekæmpelse af HIV hos mødre og børn og en række andre vigtige sager.

Du kan læse mere om de projekter, Zonta støtter, under Projekter. 

Er du interesseret i at høre mere om Zonta for at vurdere, om det er noget for dig. Så tag kontakt til den klub, der ligger nærmest dig. Du finder kontaktoplysninger under de enkelte klubber. Som oftest vil første skridt herefter være at deltage som gæst på et kommende klubmøde. Vi glæder os til at høre fra dig.

Du kan selv rette henvendelse til den Zonta klub, som du er interesseret i, for at høre om mulighederne for at blive medlem. Hvis I finder ud af, at et medlemskab vil være interessant for dig og for klubben, inviteres du som gæst til et kommende klubmøde, hvor I får lejlighed til at lære hinanden at kende og vurdere, om medlemskab er noget for dig. Hvis klubben og du er enige om det, inviteres du til medlemskab af klubben.

I klubberne søger vi at have spredning i profession, således at flest mulige brancher og erhverv er repræsenteret i den enkelte klub.

Zontaklubberne i Danmark kan også rette direkte henvendelse til potentielle medlemmer, fx på opfordring fra et af klubbens medlemmer.

For at blive medlem er det et krav, at man har et job med et selvstændig ansvar inden for det private erhvervsliv eller den offentlige sektor, eller at man driver selvstændig virksomhed. Mere end 100 brancher og erhverv er repræsenteret blandt de ca. 600 Zonta medlemmer i Danmark. I øjeblikket er der kun kvindelige medlemmer i Zonta Danmark, men i princippet kan også mænd, der kan gå ind for Zonta’s målsætning om fremme af kvinders status, optages.