Forskningstalent får 30.000 kroner

PhD-studerende Elli Stamatopoulou modtog lørdag den 25. september Zonta Danmarks legat på 30.000 kroner.

 

Elli Stamatopoulou har en mastergrad i fysik fra National Kapodistrian University i Athen. På grund af speciel interesse i moderne nano-optik, fik hun igennem Erasmus Studenter udvekslingsprogrammet mulighed for at udføre sidste del af sit masterprojekt på ”Center for Nano Optics” på SDU og blive en del af den internationalt anerkendte forskergruppe der.

 

Det blev et frugtbart samarbejde for begge parter, og for Elli starten på det PhD projekt : ”Strong light-matter interactions in extreme-plasmonic and Mie-resonant systems”, der giver hende Zonta Danmarks PhD legat på 30.000 kroner og et to-årigt medlemskab af ”Zontaklub Fyn”.

 

Elli beskrives som en meget lovende ung forsker, der på mindre end et år har opnået resultater, som det ofte tager et helt PhD forløb at opnå, så som flere artikler i internationalt anerkendte videnskabelige tidsskrifter, selvstændigt samarbejde med internationale forskergrupper og til stadighed udvikling af egne videnskabelige færdigheder. Dertil er hun en respekteret og værdsat kollega og underviser.

 

Læs mere om Zonta Danmarks legat her: https://zonta.dk/hvad-goer-vi/legater-2/

Zonta Danmark